Releaseshow Panoptikon in Backstage

Zaterdag 15 juni Death/Thrash Metal in Backstage

 

Special Guests: Tribal Spirits en Graven Image

Zaterdag 15 juni presenteert de Nijmeegse death/thrash formatie Panoptikon een 4-track ep in Rockcafé Backstage. Naast Panoptikon staan de thrashers van Tribal Spirits en het Arnhemse Graven Image op de bühne.

Panoptikon

Panoptikon gaat al langer mee in de Gelderse metalscene. Na de succesvolle release van Strayed From the Path ziet nu Red Scare het daglicht. Een 4-track concept ep vol met oldskool death metal en venijnige thrash. Red Scare gaat over een uit de hand gelopen wapenwedloop die uitmondt in een post-Apocalyps zoals we die kennen uit Mad Max. Niks nieuws onder de zon, maar dat ambiëren deze heren ook niet.

Graven Image

Als echte studioband is Graven Image niet vaak live te beluisteren, maar als ze op het podium staan, dan beuken ze alles los. Haar of niet, wapperen zal je.
Graven Image is begonnen als een Side-project gevormd door leden van Autumnal Reaper, Kampfar en Archaic Averno. Ze maken lompe death metal in de lijn van Bolt Thrower en Obituary. In de zomer van 2013 komen ze met een nieuw album, Deus Bastards

Tribal Spirits

Oprichter van TS, Jory Hoogeveen heeft de ep die Panoptikon deze avond presenteert opgenomen gemixt en gemasterd. Zijn gevoel voor ritme en sound komt nergens beter tot recht dan in zijn eigen band, Tribal Spirits. Na een kleine formatiewisseling blaast de band zijn moderne thrash nog harder door je trommelvliezen. De band stond al eerder samen met bands als Gama Bomb en Hypocrisy op de planken. Nu staan ze in het oergezellige Backstage in Nijmegen.

De avond begint om 21.00 in backstage de entree bedraagt 5€. Tribal Spirits trapt de avond af, vervolgens speelt Graven Image. Panoptikon is de afsluiter van de avond.

Death Metal releaseshow